Măcel pe piețele de criptomonede. Bitcoin a picat cu 30%, miercuri

Piețele bitcoin, So virtual, yes, but currency, no. Why not?

DogeCoin-ul, care înainte de a fi adus de Musk în atenția publicului era considerat o glumă, a ajuns acum a patra cea mai folosită criptomonedă din lume.

Search Results

Impactul asupra mediului Impactul pe care bitcoinul îl are asupra mediului se datorează puterii de calcul necesare pentru a sprijini rețeaua criptomonedei.

Această rețea necesită un consum energetic comparabil cu cel al unor țări ca și Suedia, Argentina sau Egipt, conform unei analize efectuate piețele bitcoin Universitatea Cambridge.

piețele bitcoin

Pariul Bitcoin, prin ochii a doi români câștigători. De ce nu cred finanțiștii în criptomonedă Consumul energetic al rețelei bitcoin atinge anual de terawatt-hours TWh. Dacă ar fi o țară, Bitcoin s-ar plasa pe locul 30 la consum energetic anual.

La oracea mai valoroasă criptomonedă din lume ajungea din nou la Între timp, piaţa crypto a pierdut de miliarde de dolari. Săptămâna trecută, CEO-ul Tesla Elon Musk a declarat că producătorul de maşini electrice a suspendat achiziţiile de maşini cu Bitcoin, citând cantităţile uriaşe de energie pe care le impun procesele de minare.

Potrivit studiului, cantitatea de energie electrică consumată de rețea ar putea alimenta toate ibricele folosite pentru a fierbe apă în Europa pe o perioadă de 5 ani.

Bitcoinul este condamnat să aibă un consum piețele bitcoin înalt datorită procesului de mining necesar pentru a genera noi unități ale criptomonedei.

piețele bitcoin

Acest proces implică ecuații matematice complexe care piețele bitcoin cantități mari de putere de procesare ale computerelor. Volatilitatea monedei Având în vedere că nu este prima dată când declarația unei persoane schimbă drastic valoarea unei criptomonede, am vorbit cu economistul Dragoș Cabat pentru a înțelege mai bine volatilitatea monedei și ce îi atrage pe atât de mulți oameni să investească în Bitcoin.

piețele bitcoin

Valoarea reală a bitcoinului nu este dată de criterii economice, explică Dragoș Cabat. De unde vine deci interesul unor investitori în acest tip de monede?

Analiza piata crypto - Am intrat in Bear Market?

L-am rugat pe Dragoș Cabat să ne explice care sunt riscurile când vine vorba de investiții în astfel de criptomonede. În primul rând există riscul fluctuației foarte mari a valorii.

Schimbă bitcoini cu cineva din apropierea ta. Câştigă bitcoini intr-un mod competitiv prin minerit.

Acest lucru poate rezulta în pierderi finaciare foarte mari, a explicat acesta. În al doilea rând există și riscul de fraudă.

piețele bitcoin

Dragoș Cabat ne spune că au existat mai multe cazuri de fraudă. Tot mai mult vedem cazuri în care suspecții folosesc monede virtuale pentru a ascunde banii obținuți atcc btc. Furtul de criptomonede: până la șapte ani de închisoare. În al patrulea rând există riscul de lichiditate datorat faptului că magazinele din mediul virtual își pot retrage oricând oferta de achiziție prin Bitcoin, cum s-a întâmplat miercuri cu Tesla.

piețele bitcoin

În spatele tehnologiei blockchain se află procesul de data mining care generează un consum foarte mare de resurse informatice și energetice. Așadar investitorii pot decide să este rularea nodului bitcoin profitabil oferta de achiziții prin Bitcoin tocmai datorită acestui risc prezentat de consumul energetic.