Regatul Unit ar putea avea propria monedă digitală, denumită Britcoin

Regatul bitcoin. Banca Angliei începe experimentele pentru crearea unei monede complet digitale: Britcoin

Conținutul

  Banca Angliei începe experimentele pentru crearea unei monede complet digitale: Britcoin La acest moment, a fost înființat, la nivelul acestor instituții, un grup operativ de lucru care va coordona activități experimentale privind această nouă monedă.

  Regatul bitcoin de Finanțe din Guvernul Regatului Unit, Rishi Sunak, spune că grupul operativ creat urmează să analizeze riscurile și oportunitățile care ar regatul bitcoin apărea prin creare unei monede digitale, conform BBC și Reuterscitate de Agerpres.

  12 btc la usd

  Acestea vor fi analizate inclusiv din perspectiva criptomonedelor, precum bitcoin. Banca Angliei a precizat că o versiune digitală a lirei sterline nu va înlocui nici numerarul şi nici actualele conturi bancare.

  15000 btc vacant cele mai recente știri

  Mai multe bănci centrale experimentează cu posibilitatea monedelor virtuale Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, declara recent că bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, nu a reuşit să fie percepută ca o rezervă stabilă de valoare sau ca un mod eficient de a realiza tranzacţii, fiind un pariu riscant pentru investitori.

  Băncile centrale din întreaga lume analizează lansarea monedelor digitale bancare centrale, ca regatul bitcoin la declinul folosirii numerarului şi ca un mod de a accelera plăţile interne şi externe. Banca Centrală a Japoniei BoJ a început, de asemenea, experimente pentru a studia fezabilitatea emiterii propriei sale monede digitale, alăturându-se eforturilor altor bănci centrale care vor să beneficieze de inovarea în domeniu realizată de tradingview gnt btc privat.

  bitcoin mining setup

  Anterior, inclusiv Banca Centrală Europeană a anunțat astfel de experimente pentru emiterea unei monede euro digitale. Prima fază a experimentelor, care va fi efectuată până în martiese va concentra pe testarea fezabilităţii tehnice a emiterii, distribuirii şi răscumpărării unei monede digitale bancare centrale.

  Apoi se va trece la faza a doua, prin care vor fi analizate mai multe funcţii detaliate, cum ar fi stabilirea unei limite privind nivelul CBDC care poate fi deţinută de fiecare entitate, se arată în comunicatul BoJ. Dacă va fi necesar, Banca Centrală va lansa un program pilot care implică furnizori de servicii de plată şi utilizatorii finali. Monedele digitale bancare centrale vor permite celor care le deţin să facă plăţi prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

  trading bitcoin paling mumah